Datlový koláč na pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Datle
  • 230 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mandle
  • 1.5 šálek Mouka polohrubá
  • 0.25 šálek Džem meruňkový
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 7 polévková lžíce Cukr krupice
  • 14 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 137.8 mg
  • Draslík 373.7 mg
  • Vláknina 9253.3 mg
  • Vitamín A 9253.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, 6 lžic másla, jedno vejce a 230 ml vody. Vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do vymazané kulaté formy. Necháme ho vychladit.

  • 2

    Utřeme máslo s cukrem, mletými mandlemi, moukou, 20 ml šťávy a promícháme. Směs rozprostřeme po formě, na vrch dáme vypeckované datle.

  • 3

    Koláč pečeme na vymazaném plechu asi patnáct minut, pak zmírníme teplotu a pokračujeme dvacet minut. Pak koláč necháme vychladit.

  • 4

    Zahřejeme džem se zbytkem pomerančové šťávy a koláč směsí potřeme.

Komentáře k receptu