Datlový koláč s banány

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Banány
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 75 g Ořechy vlašské
  • 200 g Datle
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 212.8 mg
  • Draslík 623.7 mg
  • Vláknina 13525 mg
  • Vitamín A 13525 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    75 g másla pokrájíme na menší kousky a smícháme se 150 g mouky a solí, vypracujeme sypké, hrudkovité těsto, které necháme 15 minut odležet. Poté z těsta vyválíme plát a vložíme do vymazané pečící formy. Propícháme vidličkou a zakryjeme kolečkem pečícího papíru, zatíženého suchými fazolemi. Pečeme při 200 °C cca 18 minut.

  • 2

    Mléko dáme vařit společně z rozkrojeným vanilkovým luskem. Banány pokrájíme na drobné kousky, přimícháme pokrájené datle a nasekané ořechy.

  • 3

    Celé vejce a 2 žloutky vyšleháme společně s 50 g moučkového cukru a postupně přimícháme směs ovoce a ořechů. K takto připravené směsi vlijeme horké mléko. Ovocnou směsí naplníme upečené těsto a dáme péct na 20 minut při 200 °C.

  • 4

    Bílky vyšleháme s 50 g cukru do tuhého sněhu, který namažeme na pečený koláč a necháme ještě 5 minut zapéct.

Komentáře k receptu