Koláč s tvarohovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 80 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 243.3 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 3015.5 mg
  • Vitamín A 3015.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na obdélník, okraj odkrojíme rýhovacím kolečkem a nakrájíme z něj několik pásků. Těsto přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, na střed rozetřeme tvarohovou nádivku, přes ni poklademe křížem pásky vytvořené ze zbytků a okraj přehneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.

  • 3

    Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme.

  • 4

    Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience..

Komentáře k receptu