Makovec s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr vanilka
  • 50 g Mák mletý
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Želatina bílá plátky
  • 330 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 ml Rum
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 306.5 mg
  • Vláknina 3428 mg
  • Vitamín A 3428 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej, rozmíchaný s mlékem a vejci, a mletý mák. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dno formy vyložíme pečicím papírem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Dáme stranou malou část jader vlašských ořechů. Větší část rozemeleme, smícháme s rumem a želatinou a vlijeme na těsto.

  • 2

    Koláč pečeme 30 minut. Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, pocukrujeme vanilkovým cukrem a zdobíme jádry zbylých vlašských ořechů.

Komentáře k receptu