Čokoládovo-kávová bomba s pomerančovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 207.2 mg
  • Vláknina 5692.8 mg
  • Vitamín A 5692.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170C.

  • 2

    Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou.

  • 3

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem a vanilkou ušleháme metličkami do pěny. Postupně přišleháme vejce a poté mírně vychladlou čokoládu.

  • 4

    Smícháme mouku a kypřicím práškem a kakaem a polovinu vetřeme do směsi. Přilijeme polovinu smetany, poté vmícháme zbylou mouku a smetanu spolu s likérem a nastrouhanou kůrou z pomeranče.

  • 5

    Vlijeme do formy a pečeme asi 45min. Vychladnout necháme ve formě, poté vyklopíme a podáváme dozdobené dílky pomeranče.

Komentáře k receptu