Kynutý skořicový věnec se sušeným ovocem a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Meruňky sušené
  • 100 g Švestky sušené
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Droždí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Křížaly (sušená jablka)
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 491.2 mg
  • Vláknina 10153.7 mg
  • Vitamín A 10153.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 269.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce zalijeme 3/4 l vody a necháme 60 minut namáčet. Mezitím do mísy nasypeme mouku, do důlku uprostřed rozdrobíme droždí, promícháme s vlažným mlékem, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout cca 20 minut.

  • 2

    Poté ke kvásku rozklepneme vejce, přidáme žloutek, máslo, lžíci medu a skořici a zpracujeme na hladké těsto. Zakryté v míse necháme kynout dalších 30 minut.

  • 3

    Těsto přemístíme do tukem vymazané formy na věnec, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30 minut. Mezitím povaříme ovoce ve vodě, v níž se namáčelo, doměkka. Dochutíme medem a podáváme ke skořicovému věnci.

Komentáře k receptu