Vyběhlík - rychlý moučník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Mouka polohrubá
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 277.7 mg
  • Vláknina 9020 mg
  • Vitamín A 9020 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 517.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka se zdravou slupkou osušíme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrájíme jadřince a jablka nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy a promícháme se skořicovým cukrem.

  • 2

    Šest bílků vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. V míse smícháme 5 dl mléka se 180 g polohrubé mouky a 2 lžícemi cukru. Do těsta postupně zapracujeme sníh z bílků.

  • 3

    V předehřáté troubě na 180°C si rozehřejeme plech, který jsme si vytřeli 3 lžícemi oleje. Když je olej dostatečně rozpálený, nalijeme na něj připravené těsto, na něj ozdobně poskládáme plátky jablek a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

  • 4

    Vychladlý moučník nakrájíme na kostky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme.

Komentáře k receptu