Medový koláč s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Hrušky
  • 70 g Cukr krystal
  • 250 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 150 g Med včelí
  • 8 g Soda jedlá
  • 5 g Anýz mletý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 57 mg
  • Vláknina 8170 mg
  • Vitamín A 8170 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do suché pánve nasypeme krystalový cukr a necháme rozpustit, jakmile začne hnědnout, odstavíme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme do pánve a obalíme v karamelu.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přilijeme mléko, med, přidáme jedlou sodu, mletý anýz a vypracujeme těsto. Do formy na dno položíme hrušky, na ně nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.

  • 3

    Koláč podáváme vychladlý.

Komentáře k receptu