Koláč s kandovaným ovocem a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 8 g Nové koření celé
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 60 g Med včelí
  • 25 g Tuk
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 250 g Kandované ovoce
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 268.6 mg
  • Vláknina 5135.8 mg
  • Vitamín A 5135.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, mleté nové koření, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobivá směs. Přisypeme kandované ovoce, rozinky, strouhanou pomerančovou kůru, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, med a vypracujeme řidší těsto. Formu vymažeme tukem, přilijeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu