Bacochy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 21 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Rum
  • 130 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 242 mg
  • Draslík 180.7 mg
  • Vláknina 5060.3 mg
  • Vitamín A 5060.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 103.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    Do pekárny postupně dáváme všechny suroviny na těsto a nastavíme program „těsto“.

  • 3

    V mezičase připravíme náplň a drobenku.

  • 4

    Na náplň si na několik hodin namočíme rozinky do rumu.

  • 5

    Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přimícháme strouhanou pomerančovou kůru, sůl, okapané rozinky, dobře promícháme. Na závěr všleháme ztužovač šlehačky.

  • 6

    Na drobenku v míse promícháme suché suroviny, a prsty zpracujeme s máslem do drobivé směsi, kterou necháme v lednici vychladit.

  • 7

    Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílů, rozválíme do čtverců, které plníme tvarohovou nádivkou a rohy těsta spojíme, aby vznikly šátečky. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu