Sambuk jablkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Cukr krupice
  • 15 g Želatina bílá plátky
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 281.3 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Zašleháme do něj cukr a oloupaná, rozdušená a prolisovaná jablka.

  • 2

    Do vzniklé husté pěny opatrně zamícháme želatinu rozpuštěnou v horké vodě.

  • 3

    Krém nalijeme do misek a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu