Tuřínový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1100 g Tuřín
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18.7 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 7976.8 mg
  • Vitamín A 7976.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný, na špalíčky nakrájený tuřín vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut doměkka.

  • 2

    Potom tuřín scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Hrnec postavíme na plotýnku, snížíme teplotu na minimum a přidáme máslo. Tuřín s máslem rozšťoucháme, přilijeme smetanu, okořeníme muškátem. Vše zpracujeme na hladké pyré, osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo k zeleninovým pokrmům.

Komentáře k receptu