Mražený krém jako oplatka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Sirup malinový
  • 16 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1035 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 1170.5 mg
  • Draslík 87.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kovové míse rozkvedláme žloutky, přilijeme sirup a za stálého šlehání pomalu zahříváme. Hmota postupně začne houstnout. Jakmile krátce projde varem, mísu vyndáme z vodní lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Hmota musí být hladká. Do vychladlé hmoty vmícháme šlehačku a nalijeme ji v tenké vrstvě na plech a necháme zamrazit. Zmraženou hmotu lámeme jako sušenky nebo oplatky a podáváme na dezertních talířcích.

Komentáře k receptu