Zásmažka do bílých a krémových polévek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 1000 mg
  • Vláknina 1102.5 mg
  • Vitamín A 1102.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosejeme hladkou mouku a nasypeme do horkého másla nebo sádla. Za stálého míchání osmahneme do požadované barvy.

  • 2

    Vlažnou zásmažku zalijeme 1 l vlažného základního vývaru z bílých kostí a za stálého míchání ( je vhodné použít metlu) mírně vaříme asi 30 minut. Polévka musí být hladká.

Komentáře k receptu