Fondánový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 340 g Mléko zahuštěné slazené
  • 230 g Cukr krupice
  • 340 g Čokoládové kousky
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 168.3 mg
  • Draslík 0.8 mg
  • Vláknina 2770.4 mg
  • Vitamín A 2770.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku si dáme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme čokoládové vločky (čočky, nebo nastrouhanou čokoládu) a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny. Přidáme lžíci másla a vanilkovou příchuť. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.

  • 2

    Vychladlou omáčku uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc.

Komentáře k receptu