Kořeněné datle a medový vaječný krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 4 ks Datle
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3117 kcal
  • Sacharidy 761 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 759 g
  • Cholesterol 469.1 mg
  • Draslík 7031.5 mg
  • Vláknina 134220 mg
  • Vitamín A 134220 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 160C.

  • 2

    Kardamom smícháme se smetanou, zahřejeme a necháme 15min odpočívat. Mezitím vymažeme máslem čtyři zapékací misky. Datle rozkrojíme, odstraníme jadérka, rozsekáme a rozdělíme do misek. Postavíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou.

  • 3

    Med se žloutky a vejci ušleháme metličkou a promícháme opatrně s teplou smetanou. Směs rozdělíme do misek, posypeme skořicí a zapékáme 20-30min, až si vaječný krém sedne.

  • 4

    Dezert podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu