Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 ml Smetana na šlehání
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do poháru na zavařeniny nalijeme 200 ml smetany na šlehání, přidáme 2 lžíce zakysané kvalitní smetany, sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme.

  • 2

    Pak necháme smetanovou směs stát při pokojové teplotě 8 - 24 hodin do doby, až velmi zhoustne.

  • 3

    Před použitím směs prošleháme na hustý smetanový krém.

Komentáře k receptu