Růžový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 675 g Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.5 kávová lžička Růžová voda
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 0.1 mg
  • Vitamín A 0.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si růžový krém: 670g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku růžové vody a směs promícháme.

  • 2

    V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích ochucené mléko. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku s hubičkou na vytváření okvětních růžových lístků. Poté různé dezerty (košíčky, cupcakes, dorty) ozdobíme růžovým krémem podle své fantazie.

Komentáře k receptu