Jahodový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 50 g Cukr krupice
  • 10 g Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 272.6 mg
  • Draslík 207.9 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozkvedláme žloutky, cukr a Solamyl. Nádobu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Necháme vychladnout.

  • 2

    Potom krém smícháme s ušlehanou smetanou. Podáváme v miskách nebo pohárech. Na dno dáme omyté, čerstvé jahody, zalijeme je krémem a ozdobíme šlehačkou. Podáváme dobře vychlazené.

Komentáře k receptu