Krém z vaječného koňaku se sněhovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 375 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Koňak vaječný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Meduňka
  • 4 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 156250 mg
  • Vitamín A 156250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbylé mléko svaříme s vanilkovým luskem a dření (asi 5 minut). Lusk vyjmeme, přidáme solamyl a vaříme ještě 2 minuty. Vmícháme vaječný koňak, prohřejeme a odstavíme z plotny.

  • 2

    Žloutky rozšleháme a vmícháme do krému. Krém nalijeme do sklenic a necháme 2 hodiny chladit.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do vařící vody a pod pokličkou vaříme asi 3 minuty. Uvařené noky klademe na krém.

  • 4

    Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.

Komentáře k receptu