Mandlové smaženky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.12 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 117.3 mg
  • Vláknina 3717.6 mg
  • Vitamín A 3717.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále promícháme mouku s kypřicím práškem, vyhloubíme důlek, přidáme cukr, mandlovou tresť, vejce a špetku soli. Studené máslo, nakrájené na vločky, poklademe kolem důlku, ze všech přísad vypracujeme vláčné, hladké těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut.

  • 2

    Na pomoučeném vále z těsta postupně vyvalujeme pláty silné 1,5 cm a oválným tvořítkem vypichujeme tvary mandlí.

  • 3

    Olej rozpálíme ve vyšší vrstvě v hrnci a pečivo smažíme 8 - 10 minut dozlatova.

  • 4

    Hotové smaženky obalíme v moučkovém cukru.

Komentáře k receptu