Sezamová placka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tuk Hera jedlý
  • 20 g Droždí
  • 100 g Sýr Čedar
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej sezamový
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Sýr Čedar
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1346 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 213.4 mg
  • Draslík 228.6 mg
  • Vláknina 8824 mg
  • Vitamín A 8824 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme Heru s lžičkou soli do pěny, přidáme nastrouhaný sýr Čedar, vajíčka, olej, mouku a připravený kvásek (20 g kvasnice rozdrobených v 0.5 dl vlažné vody s lžičkou cukru). Vše promícháme, těsto dáme na pomoučený vál a uhněteme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Potom vyválíme válečkem placku silnou asi 2 cm a skleničkou vykrojíme malé placky, které potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme sezamem a nastrouhaným sýrem. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 15 minut v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

  • 3

    Upečené placičky podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu