Lívance plněné jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Cukr skořicový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 61.1 mg
  • Draslík 186.5 mg
  • Vláknina 2662.3 mg
  • Vitamín A 2662.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vylijeme mléko, přisypeme mouku, kypřící prášek, rozdrobíme droždí, rozklepneme celé vejce, přidáme vanilkový cukr, dobře metličkou rozšleháme a necháme těsto 30 minut odpočinout.

  • 2

    Pánev na pečení lívanců potřeme olejem, zahřejeme a lžíci pokládáme těsto do pánve, kde pečeme z obou stran. Upečené skládáme do velké mísy, anebo hrnce, aby vydržely déle teplé.

  • 3

    Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka, která můžeme na té samé pánvi, ale na rozehřátém másle, opéct tak, aby plátky jablek byly úplně měkké.

  • 4

    Připravené lívance rozkrojíme podélně na dvě půlky, do středu položíme 2 plátky opečených jablek a přiklopíme druhou půlkou. Plněné lívance porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu