Jablečná lízátka s čokoládou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Horká čokoláda
  • 100 g Ořechy lískové
  • 75 ml Smetana
  • 4 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 386.6 mg
  • Vláknina 10760 mg
  • Vitamín A 10760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr krupice nasypeme rovnoměrně na pánev a zahříváme. Nemícháme, jen sledujeme, zda se nepřipaluje.

  • 2

    Až je cukr rozpuštěný odstavíme ho z ohně.

  • 3

    Po dvou minutách přidáme máslo a rozmícháme ho.

  • 4

    Poté do karamelu na mírném plameni vmícháme smetanu.

  • 5

    Jablka nakrájíme na kousky, kdo má lžíci na melounové kuličky, použije ji - lízátka pak budou krásně kulatá.

  • 6

    Jablečné kousky napícháme na špejle a obalíme je v karamelu. Necháme ztuhnout a postup ještě dvakrát opakujeme.

  • 7

    Čokoládu rozpustíme a karamelová jablíčka omočíme ještě v čokoládě.

  • 8

    Ořechy nasekáme a čokoládová lízátka v nich obalíme.

Komentáře k receptu