Karamelová lízátka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr vsypeme do kastrolu a zvolna za stáléhé míchání zahříváme, až se rozpustí. Z bílé barvy se změní na světle hnědou - karamel nesmí zhnědnout příliš, byl by hořký.

  • 2

    Teplý karamel namotáváme na špejle a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu