Tykvovo-ořechové muffiny
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
 - 255 g Med včelí
 - 110 g Mouka mandlová
 - 145 g Ořechy lískové
 - 150 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 1 ks Tykev
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Zázvor mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 69.6 mg
 - Draslík 325.2 mg
 - Vláknina 5225.5 mg
 - Vitamín A 5225.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev rozpůlíme a zbavíme semínek. Podusíme ji zalitou vodou doměkka, přibližně 20 minut. Vydlabeme zbytek dužiny a rozmixujeme na pyré.
 - 
                                2
V mixéru ponecháme 340 g rozmixované tykve, přidáme máslo, med, vejce a rozmícháme. Nakonec přidáme lískové ořechy, mandlovou mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, zázvor a hřebíček. Mícháme, dokud se těsto pořádně nespojí.
 - 
                                3
Lžicí nabíráme těsto do vymazaných formiček na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 20 minut.