Muffiny s jogurtem
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
 - 170 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 65 ml Citronová šťáva
 - 250 ml Jogurt bílý
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 115.7 mg
 - Draslík 334.1 mg
 - Vláknina 13607.2 mg
 - Vitamín A 13607.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si formu na 12 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 190°C.
 - 
                                2
V kastrole necháme rozpustit med s máslem a necháme zchladnout. V míse umícháme jogurt s vejci, citronovou šťávu, strouhanou citronovou kůru, přidáme med s máslem. Do jiné nádoby prosejeme suché přísady. Do sypké hmoty vlijeme jogurtovou směs a rychle promícháme. Formičky naplníme asi do 2/3 a pečeme zhruba 20 minut (hotové muffiny se po zmáčknutí musí zvednout). Vyklopíme a podáváme teplé.