Jogurtové muffiny s burskými oříšky a růžovým pepřem
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
 - 80 g Ořechy burské pražené
 - 300 g Jogurt bílý choceňský smetanový
 - 80 g Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř 4 barvy
 - 1 ks Kypřící prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.58 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 289 mg
 - Vláknina 8343 mg
 - Vitamín A 8343 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme loupané, nadrobno pokrájené burské oříšky, růžový pepř a směs promícháme. Ve druhé misce v bílém smetanovém jogurtu vyšleháme vejce se solí. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a petrželku drobně pokrájíme. K vejcím přimícháme olej i petrželku. Poté směs přilijeme k mouce, těsto dobře vymícháme a naplníme jím formičky na muffiny do dvou třetin. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova přibližně 25 minut. Upečené muffiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme z formy, vložíme do košíčků a vychladlé podáváme.