Smetanový nákyp se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 652.1 mg
  • Draslík 117.9 mg
  • Vláknina 277.2 mg
  • Vitamín A 277.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ušleháme metličkou se žloutky, lžící mouky a vanilkou. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.

  • 2

    V míse utřeme do husta cukr se žloutky, přidáme vychladlý krém a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-45 min. Hotový nákyp dozdobíme ušlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu