Čokoládový nákyp s ovocnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 55 g Mouka pšeničná hrubá
  • 35 g Strouhanka
  • 20 g Strouhanka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 180 g Cukr moučkový
  • 0.25 ks Citrony
  • 6 ks Jablka
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 577.3 mg
  • Draslík 594.6 mg
  • Vláknina 15057.5 mg
  • Vitamín A 15057.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky a utřeme do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a strouhanku.

  • 2

    Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový nákyp podáváme s ovocnou pěnou nebo jen posypeme cukrem.

  • 3

    Na pěnu omyjeme jablka a na pánvi v troubě upečeme doměkka. Ještě horké prolisujeme žíněným sítem do mísy, přimícháme cukr, citronovou šťávu a bílky a cca 45 minut třeme. Pěnu dáme k ledu, necháme vychladit a k nákypu podáváme studenou.

Komentáře k receptu