Čokoládový nákyp s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Čokoláda hořká
  • 70 g Mandle
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 318.9 mg
  • Draslík 256 mg
  • Vláknina 5565.6 mg
  • Vitamín A 5565.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme do pěny, přidáme cukr, žloutky, vanilku, citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhané neloupané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut. Hotový nákyp vyklopíme do mísy, necháme vychladnout, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu