Čokoládovo-ořechový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 120 g Cukr krupice
  • 35 g Strouhanka
  • 100 g Čokoláda 70% kakao
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 404 mg
  • Draslík 236.2 mg
  • Vláknina 6270 mg
  • Vitamín A 6270 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme 100g másla se 100g cukru do pěny. Vmícháme žloutky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu.

  • 2

    Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vyšlehané máslo s cukrem a čokoládou smícháme s mletými ořechy a strouhankou a obě směsi opatrně propojíme.

  • 3

    Malé formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylým cukrem a naplníme připravenou hmotou asi do dvou třetin výšky formiček.

  • 4

    Pečeme v troubě ve vodní lázni při 180°C podle velikosti formiček 15-20 minut.

Komentáře k receptu