Jablkový trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 80 g Cukr moučkový
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 169.3 mg
  • Vláknina 6506.7 mg
  • Vitamín A 6506.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 517.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozmícháme sůl, vejce, cukr a mouku. Dobře vypracujeme těsto.

  • 2

    Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a posypeme je oloupanými, na kostky nakrájenými jablky. Vložíme do vyhřáté trouby.

  • 3

    Ještě ne zcela dopečený moučník z trouby vyjmeme, roztrháme vidličkou a dáme dopéci.

  • 4

    Upečený trhanec posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Komentáře k receptu