Jablkový trhanec
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 9 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 169.3 mg
- Vláknina 6506.7 mg
- Vitamín A 6506.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 517.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V mléce rozmícháme sůl, vejce, cukr a mouku. Dobře vypracujeme těsto. 
- 
                                2Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a posypeme je oloupanými, na kostky nakrájenými jablky. Vložíme do vyhřáté trouby. 
- 
                                3Ještě ne zcela dopečený moučník z trouby vyjmeme, roztrháme vidličkou a dáme dopéci. 
- 
                                4Upečený trhanec posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        