Císařský trhanec s dušenými švestkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1340 kcal
- Sacharidy 289 g
- Tuky 18 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 245 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 1484.6 mg
- Vláknina 53314 mg
- Vitamín A 53314 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Citróny opláchneme v horké vodě a osušíme. Jeden citrón tence oloupeme a vymačkáme. V hrnci přivedeme k varu 125 ml vody s 30 g cukru, vanilkovým cukrem, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a šťávou. Povaříme asi 3 minuty. Kůru, hřebíček a skořici vyjmeme a přidáme švestky. 
- 
                                2Na mírném ohni za občasného míchání vaříme asi 60 minut. Necháme trochu vychladnout. Kůru z druhého citrónu jemně nastrouháme. 
- 
                                3Vejce oddělíme, žloutky rozmícháme se solí, sójovým nápojem, citrónovou kůrou, moukou a vypracujeme hladké těsto. 
- 
                                4Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme 200 g cukru a vmícháme do těsta. 
- 
                                5V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něj nalijeme polovinu těsta, uhladíme a rovnoměrně posypeme 1 lžící rozinek. Trhanec pečeme na mírném ohni tak, aby spodní strana zezlátla, obrátíme a pečeme z druhé strany. 
- 
                                6Roztrháme vidličkou na sousta a uložíme do tepla. Stejně upečeme i druhý trhanec. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme s dušenými švestkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        