Kefírové palačinky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Solamyl - bramborový škrob
  • 70 ml Mléko kefírové
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Jablko granátové
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Calvados
  • 1 polévková lžíce Minerální voda perlivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 64.6 mg
  • Draslík 181 mg
  • Vláknina 6547.3 mg
  • Vitamín A 6547.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Solamyl, hladkou mouku, vejce, špetku soli, lžičku cukru, kefír, mléko a minerálku zpracujeme šlehačem na hladké lité těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 5 minut stát.

  • 2

    Na pánvi na 2 lžících oleje usmažíme z těsta postupně 4 palačinky.

  • 3

    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Z granátových jablek vybereme zrníčka.

  • 4

    Kostičky jablek a zrníčka granátových jablek osmahneme na zbylém oleji. Posypeme zbylým cukrem, skořicí a zalijeme calvadosem.

  • 5

    Palačinky naplníme připravenou směsí, poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu