Kokosový pivní trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 211 mg
  • Draslík 174.2 mg
  • Vláknina 3674 mg
  • Vitamín A 3674 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse umícháme pivo, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr, mouku a rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nakrájené hrozinky, strouhaný kokos a opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do dobře vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

  • 3

    Hotové těsto s pomocí vidliček natrháme a přes sítko posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu