Jablečno-ostružinové palačinky
Suroviny
- 350 g Jablka
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr krupice
- 225 g Ostružiny
- 200 ml Zakysaná smetana
- 200 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 16 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 148.7 mg
- Draslík 346.9 mg
- Vláknina 12078.8 mg
- Vitamín A 12078.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce vložíme jablka, nakrájená na kousky, citronovou šťávu, 2 lžíce vody a 15 g cukru. Přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté vmícháme směs do misky s ostružinami. 
- 
                                2Do mísy prosijeme mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva. Přisypeme zbylý cukr a doprostřed uděláme důlek. Přidáme žloutky, trochu mléka a olej. Doléváme postupně zbylé mléko, abychom získali jemné těsto. Tuhý sníh z bílků opatrně přimícháme do těsta. 
- 
                                3Rozehřejeme wok a vytřeme olejem, vlijeme těsto, pečeme palačinky. Smažíme 2 minuty, dokud nejsou opečené do zlatova. Poté je osmahneme z druhé strany. 
- 
                                4Podáváme s ovocem ozdobené lžící zakysané smetany. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        