Palačinky s vanilkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 150 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 388.4 mg
  • Draslík 242.7 mg
  • Vláknina 2501.5 mg
  • Vitamín A 2501.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 420.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.

  • 2

    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta. Palačinky do dalšího použití udržujeme teplé.

  • 3

    Příprava vanilkové polevy: v misce ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vanilkovým a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Přidáme vanilku, vlijeme smetanu, půl minuty prošleháme a stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Teplé palačinky svineme do rolády, naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porcí. Každou porci přelijeme teplou polevou, pokapeme čokoládovou polevou a podáváme.

Komentáře k receptu