Palačinky s pomerančovou náplní
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Máslo čerstvé
- 2 g Máslo čerstvé
- 100 ml Minerální voda perlivá
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Cukr vanilka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 12 ks Cukr kostkový
- 3 ks Pomeranče
- 1 špetka Sůl
- 4 cl Likér pomerančový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 12 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 227.3 mg
- Draslík 318.5 mg
- Vláknina 8460 mg
- Vitamín A 8460 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto. 
- 
                                2Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout. 
- 
                                3Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby. 
- 
                                4Oloupeme chemicky neošetřené pomeranče. V misce utřeme kostky cukru s pomerančovou kůrou, dokud se nezbarví dožluta. 
- 
                                5Ze dvou pomerančů vylisujeme šťávu. Zbylý rozdělíme na dílky. 
- 
                                6Na pánev vložíme máslo, necháme rozpustit a přidáme kostky cukru. Necháme cukr zkaramelizovat, potom přilijeme likér a pomerančovou šťávu. Povaříme sirup. 
- 
                                7Teplé palačinky namáčíme v pomerančovém sirupu a podáváme ozdobený dílky pomeranče. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        