Vínová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citronová kůra
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 339 mg
  • Draslík 84.5 mg
  • Vláknina 609.5 mg
  • Vitamín A 609.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vína zamícháme cukr, žloutky, vejce, kousek citronové kůry a půlku vanilkového lusku.

  • 2

    Hrnec se směsí postavíme do kastrolu s vařící vodou a šleháme do zhoustnutí - nesmíme vařit, zahříváme jen těsně k bodu varu!

  • 3

    Před podáváním vyjmeme citronovou kůru a vanilku.

Komentáře k receptu