Jablečná pěna s ovocným pyré
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 1 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 263.8 mg
- Vláknina 8579 mg
- Vitamín A 8579 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, přidáme 2 lžíce vody, citronovou šťávu a vše uvaříme na jemné pyré. 
- 
                                2Z bílků za stálého přisypávání vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu vmícháme 2 lžíce jablečného pyré. 
- 
                                3Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi a za stálého míchání přidáme med a 2 lžíce jablečné šťávy. Necháme vychladnout. 
- 
                                4Pyré rozdělíme do 4 pohárů, navršíme jablečnou pěnu a posypeme medovými ovesnými vločkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        