Mléčná krupicová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 50 g Cukr krupice
  • 90 g Krupice dětská
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 100.5 mg
  • Vláknina 2600.2 mg
  • Vitamín A 2600.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mléka vsypeme cukr, sůl, citronovou kůru a uvedeme do varu. Zavaříme krupici, uvaříme kaši a odstavíme z plotny. Přidáme citronovou šťávu, vyšleháme do pěny.

  • 2

    Pěnu nalijeme do misek, vypláchnutých studenou vodou a následně necháme v chladničce ztuhnout.

  • 3

    Před podáváním vyklopíme obsah misek na talířky, dezert ozdobíme čerstvým, omytým ovocem a ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu