Pošírovaná pěna z bílků s karamelem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 13 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 196.5 mg
- Draslík 78.1 mg
- Vláknina 625830 mg
- Vitamín A 625830 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V kastrůlku nejprve přivedeme k varu 100ml vody s cukrem, necháme vařit dokud nevznikne světlý karamel. Poté odstavíme, přidáme 3lžíce studené vody a důkladně promícháme. 
- 
                                2K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně, pomalu a za stálého míchání přilijeme karamel. 
- 
                                3Mléko zahřejeme s 250ml vody, nevaříme! Ze sněhu vytvoříme dvěma lžícemi zhruba 12noků a 4minuty je pošírujeme. Mezitím jednou obrátíme. Noky necháme okapat, odložíme na suchou utěrku. 
- 
                                4Vaječný krém rozdělíme do 4pohárů. Do každého vložíme 3 sněhové noky a posypeme kakaem. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        