Mražená smetanová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 500 g Cukr moučkový
  • 20 g Agar
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 ml Tresť vanilková
  • 16 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 518.6 mg
  • Draslík 112 mg
  • Vláknina 1683.3 mg
  • Vitamín A 1683.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme horké mléko, metlou důkladně rozšleháme, trochu zahříváme, až krém začne houstnout. Nikdy nevaříme. Sejmeme z plotny a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlé pěny vmícháme smetanu, vanilkovou esenci, trochu agaru a nakonec rozmixované ovoce. V našem případě jahody, ale můžeme použít jakékoliv ovoce.

  • 2

    Vzniklou pěnu nalijeme do formiček nebo zamrazíme vcelku. Používáme samostatně nebo jako náplň zmrzlinových dortů a pohárů.

Komentáře k receptu