Zabaglione s hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Víno červené
  • 16 ks Hroznové víno
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 431.5 mg
  • Draslík 165.9 mg
  • Vláknina 576 mg
  • Vitamín A 576 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mixérem šleháme žloutky, cukr a škrob do světlé, nadýchané pěny. Postupně přiléváme dezertní víno, přidáme vejce a prošleháváme ve vodní lázni asi 10 minut.

  • 2

    Kuličky vína rozdělíme do pohárů a zalijeme zabaglione.

  • 3

    Ihned podáváme.

  • 4

Komentáře k receptu