Pěna zabaglione

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.5 dl Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 462.8 mg
  • Draslík 51.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vaječné žloutky dáme do mísy, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do husté pěny. Mísu s pěnou dáme na hrnec, ve kterém se pomalu vaří voda. Do žloutkové pěny přidáme marsalu a šleháme, dokud se pěna neohřeje, to trvá cca 10 minut.

  • 2

    Směs nalijeme do 4 sklenek.

  • 3

    Zabaglione podáváme teplé.

Komentáře k receptu