Francouzská čokoládová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čokoláda 70% kakao
  • 50 g Cukr krupice
  • 3 g Citronová kůra
  • 3 g Pomerančová kůra
  • 2 g Skořice mletá
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 2 g Vanilkový lusk
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 261.6 mg
  • Draslík 128.7 mg
  • Vláknina 6057 mg
  • Vitamín A 6057 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu rozlámanou na kousky.

  • 2

    Bílky s cukrem rozšleháme do tuhého sněhu. Ten vyklopíme stranou, umyjeme a usušíme mixér a vložíme do něj creme fraiche (zakysanou smetanu),strouhanou kůru z citronu a pomeranče, strouhaný muškátový oříšek, vanilku a žloutky. Vše rozmixujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.

  • 3

    Vytvořenou směs vmícháme do našlehaného sněhu a přikryté uložíme na 20 minut do ledničky, aby se aromata rozležela a spojila a pěna byla pevná.

Komentáře k receptu