Kapučíno pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 150 g Mascarpone
  • 50 g Cukr moučkový
  • 5 g Káva Espresso
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 60 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 71.4 mg
  • Draslík 183.4 mg
  • Vláknina 4550 mg
  • Vitamín A 4550 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do varné misky, ve vroucí vodní lázni rozpustíme čokoládu do hladka, necháme chladnout.

  • 2

    Uvaříme malé, silné espreso, necháme vyhladnout. Zatím smícháme mascarpone s cukrem, postupně přidáme espreso a rozpuštěnou čokoládu, vše vymícháme do hladka. Jako poslední vmícháme ušlehanou šlehačku, celou směs vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme do misek a necháme přes noc vychladit.

  • 3

    Těsně před podáváním ozdobíme kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.

Komentáře k receptu