Pomerančová sněhová šlehačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 116.3 mg
  • Draslík 40.2 mg
  • Vláknina 40 mg
  • Vitamín A 40 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme smetanu a vyšleháme. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutek od bílku a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek rozmícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Nejdříve opatrně ke šlehačce přimícháme sníh a následně žloutek se šťávou a cukrem. Postupujeme opatrně, aby výsledná šlehačka byla nadýchaná.

  • 2

    Ochucenou šlehačku rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu