Pěna z bezinkového sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr moučkový
  • 1 g Agar
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Sirup bezinkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 252 mg
  • Draslík 94.4 mg
  • Vláknina 2.5 mg
  • Vitamín A 2.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme bezinkový sirup, přidáme agar a zahřejeme, aby se agar rozpustil. Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a utřeme. Přilijeme sirup s agarem, zakysanou smetanu a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme s bezinkové směsi. Ze smetany vyšleháme šlehačku a také ji opatrně zamícháme do bezinkové směsi. Vzniklou pěnu nalijeme do mističek, a poté dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

Komentáře k receptu